Help

Wildcards en vraagtekens

Door één of meerdere woorden in te typen in het invulvak kunt u in één keer door alle films zoeken. U zoekt altijd standaard op het exacte woord dat u invult. Dus zoeken op Verzet levert een video over Verzet en bevrijding op, maar geen Verzetsbeweging. Als u beide zoekresultaten zou willen vinden, moet u gebruik maken van een zogenaamde wildcard (*). U zoekt in dit voorbeeld dan op Verzet*. Een wildcard kunt u gebruiken op elke willekeurige positie - met uitzondering van de eerste.

Met een ? (vraagteken) kunt u één willekeurig teken aanduiden. Bijvoorbeeld: met Feldme?er vindt u Feldmeyer en Feldmeier.

 

Zoeken op meerdere woorden

Bij invoer van meerdere woorden zoekt de machine altijd op al deze woorden in één beschrijving. Dus zoeken op Eindhoven bevrijding levert alleen treffers op van beschrijvingen waarin beide woorden in voorkomen, zoals een film over de bevrijding van Eindhoven door de 101 Airborne Division. Wilt u alle beschrijvingen met bevrijding en alle beschrijvingen met Eindhoven maak dan gebruik van de OR-operator, dus bevrijding OR Eindhoven.

Als u zoekt naar een exacte woordencombinatie dient u gebruik te maken van aanhalingstekens (""). Met de zoekcombinatie "Market Garden" vindt u alle films waarin deze woordencombinatie voorkomt.

 

Uitsluiten van bepaalde zoektermen

U kunt ook bepaalde termen uitsluiten in uw zoekactie. Als u bijvoorbeeld zoekt op sportdag maar geen treffers wilt vinden als het specifiek voetbal betreft, kunt u gebruik maken van de NOT operator. In dit voorbeeld dient u als zoekopdracht in te typen: sportdag NOT voetbal. U krijgt nu alle fillms waarin wel het losse woord sportdag voorkomt maar geen voetbal.