Zoekresultaat

U heeft gezocht op kinderen, bron:Drents Archief. Aantal resultaten: 3
Aantal resultaten per pagina
12162040100
Installatie burgemeester Meyboom 1939 en palmpasen
Datum: 1939
Bron: Drents Archief
Film over de aankomst van toekomstig burgemeester Meyboom in Diever en de viering van palmpasen in 1939. Aan de orde komen o.a.: een groepje mensen staat te wachten aan de kant van de weg. Een auto met het kenteken E6824 arriveert en dhr. Meyboom en zijn vrouw stappen uit. Ze worden welkom geheten door een man die een hoge hoed vasthoudt. Een harmonieorkest speelt een stuk muziek. De man met de hoge hoed houdt een toespraak. Twee kinderen overhandigen een grote bos bloemen aan de vrouw van dhr. Meyboom, mevrouw Meyboom-Veltman. Een kinderkoor zingt een lied terwijl een dirigent de maat aangeeft. Opname van een feestelijke optocht met voorop ruiters te paard, gevolgd door een harmoniekorps. Een auto is gearriveerd en dhr. Meyboom en zijn vrouw stappen onder grote publieke belangstelling uit. Dhr. Meyboom en zijn vrouw maken kennis met diverse personen. Het harmoniekorps begint weer te spelen en er wordt een toespraak gehouden. Het toekomstig burgemeestersechtpaar poseert voor een foto met een aantal jonge dames in klederdracht. Na de foto spreken ze met elkaar. Twee dames lopen in de sneeuw. Impressie van de sneeuw. Vooraanzicht van een villa, een moeder kijkt in haar kinderwagen. Vervolgens zit de moeder te handwerken en speelt een kind op een trap. Kinderen staan met hun haantje op een stokje klaar voor de palmpasen optocht. Elders krijgen de haantjes een netje met een ei omgehangen. Mevrouw Meyboom-Veltman staat bij een grote hoeveelheid kinderen en vervolgens begint de palmpasenoptocht. Overzicht van Diever vanaf de Nederlands hervormde kerk en een impressie van de kerktoren. Een man en een jongen zitten op een door paarden voortgetrokken maaimachine en maaien het koren. Een boer maakt van het gemaaide graan korenschoven. Impressie van enkele fruitbomen en een groentetuin.
Asser Gymnastiek Vereniging: uitvoering 1941; Hooghalen 1941; Hooghalen 1949; 75-jarig bestaan 1954
Datum: 1941
Bron: Drents Archief
Film over een uitvoering van de Asser Gymnastiek Vereniging, afgekort AGV, in het jaar 1941. Tevens enkele opnamen van uitjes van de vereniging van latere datum. Aan de orde komen o.a.: leden van de AGV poseren op een podium. Twee leden die vooraan staan dragen vaandels en tussen hen in staat de gymnastieklerares. Achter hen bevinden zich de andere leden op volgorde van jong naar oud. Twee kinderen verschijnen op het podium en bieden de gymnastieklerares een mand bloemen aan. Tevens schudt een heer haar de hand. Diverse personen, vermoedelijk het bestuur van de AGV, zitten achter een tafel. Leden van de AGV vormen met behulp van een stalen stellage een menselijke piramide. Dames van de AGV betreden in een rij het podium onder begeleiding van de gymnastieklerares. Ze marcheren totdat ze in vier rijen van vijf staan opgesteld. In deze hoedanigheid voeren de dames een synchrone oefening uit. Vervolgens marcheren er jongere dames het toneel op, en vormen vier rijen van vier. Ook de jongedames voeren een synchrone oefening uit. Zeven jongens lopen gebogen achterelkaar, alsof ze een zware last torsen, en doen ze alsof ze met een voorhamer ergens op slaan. Vervolgens gaan ze in een halve kring op de grond zitten. Dan komt een klein meisje het podium op dat zich tot de zaal richt en een dansje doet. Jongens marcheren het podium op en vormen drie rijen waarna ze een synchrone uitvoering geven. Vervolgens geeft een groep van tien dames een uitvoering, en voeren andere dames een ballet uit. Tot slot close-ups van deze dames. (Let op: alleen het gedeelte uit het jaar 1941 is beschreven.)
Familiefilm Vegter, deel 15
Datum: 1942
Bron: Drents Archief
Familiefilm van de familie Vegter gemaakt in het jaar 1942. Aan de orde komen o.a.: close-up van baby Dirk Vegter. De moeder, M.J.M Vegter-Bins, houdt Dirk omhoog. De moeder draagt Dirk, die nieuwsgierig naar de camera kijkt, op haar armen. Dirk ligt in een kinderwagen en de moeder rijdt ermee weg. De moeder voert Dirk. Twee kinderen waaronder de broer van Dirk, E.J. Vegter, zitten in een tuin. E.J. Vegter zit op een houten stoel en een meisje zit in het gras. Dirk ligt met een knuffelbeer op een deken in het gras te slapen. Hij ontwaakt en begint te spartelen. Close-up van de chowchow Wonki. Dirk, nu met rammelaar, vanuit een andere hoek. Tot slot Dirk en Wonki vanaf een grotere afstand.
Aantal resultaten per pagina
12162040100