Zoekresultaat

U heeft gezocht op kinderen, bron:Gelders Archief. Aantal resultaten: 3
Aantal resultaten per pagina
12162040100
Sonsbeek Bloemententoonstelling 1940
Datum: 1940-05
Bron: Gelders Archief
Film met beelden van bloeiende bloemen. De opnamen zijn gemaakt tijdens een bezoek aan de bollenvelden in West-Nederland tijdens Bollenzondag en aan de bloemententoonstelling in Park Sonsbeek in mei 1940. Behalve beelden van bloemen zijn er close-ups van insecten. Tijdens het bezoek aan Park Sonsbeek zijn mevrouw Kuiper en drie van haar kinderen in beeld, onder anderen op het terras van het theehuis.
Ineke Bennie Joost
Datum:
Bron: Gelders Archief
Film met beelden van de familie Van Griethuysen in de periode 1936-1938. In beeld komen mevrouw Van Griethuysen, de oudste dochter, de middelste zoon en de baby: Joost, Bennie en Ineke. De kinderen worden al spelend gefilmd in huis, in de woonkamer, in de tuin en het aangrenzende park. Het tweede deel van de film is opgenomen rond het terras van een hotel of uitspanning op een heuvel.
Arnhem in 1942
Datum: 1942
Bron: Gelders Archief
Film in drie episoden met beelden van de familie Kuiper in en buiten Arnhem in 1942. De eerste episode is een geënsceneerd verhaal rond het voeren van konijnen. Zoon Kuiper jr. speelt de hoofdrol. Hij en zijn twee zusjes halen konijnen uit het konijnenhok om ze in de voortuin op het gras los te laten. Na ze weer in het hok teruggebracht te hebben, rijdt de jongen op een fiets vanaf het huis aan de Noordelijke Parallelweg over de Schipbrug naar de Praets aan de overkant van de Rijn om in het veld achter een boerderij gras te knippen als voer. De enige verwijzing naar de oorlog is een overvliegend tweemotorig vliegtuig. Een korte tweede episode toont drie trekpaarden van de heer Visscher bij de boerderij waar het gras gehaald is. De derde episode toont beelden van een woning aan de Utrechtseweg. De jongen laat een hond uit. Alleen in deze episode komt behalve de kinderen ook een vrouw in beeld. De film eindigt met beelden van vogels in een volière.
Aantal resultaten per pagina
12162040100