Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Getuigen Verhalen, Dochters van 'foute' ouders, interview DNS08

IsPartOf: Thematische collectie: Erfgoed van de Oorlog, Getuigen Verhalen, Project 'Dochters van foute ouders' in EASY; URI=http://www.persistent-identifier.nl/?identifier=urn:nbn:nl:ui:13-8lg-xbs
Aletta project Dochters van 'foute' ouders; URI=http://www.aletta.nu/aletta/mmbase/attachments/30180/flyer_nsb.pdf
Video-interview met een vrouw (1932) uit een ondernemersgezin waarvan beide ouders lid zijn van de NSB. Moeder is ook NSVO-lid en vader werkt tijdens de bezetting voor de NSKK. DNS08 wordt voornamelijk door de grootouders van vaderszijde opgevoed. Ze wordt tweemaal uitgezonden naar Oostenrijk. Op Dolle Dinsdag vlucht ze met haar moeder naar Duitsland, maar ze komt al snel terug naar Nederland waar blijkt dat vader gedeserteerd is en ondergedoken. Na de bevrijding worden beide ouders gearresteerd en geïnterneerd in haar bijzijn. Na vrijlating scheiden de ouders en gaat DNS08 opnieuw naar de grootouders. Ze probeert via scholing meer zelfwaardering te krijgen. Ze begint te leven als ze haar echtgenoot ontmoet. De aanleiding voor dit interview is het Aletta project om levensverhalen van vrouwen vast te leggen van wie de ouders tijdens WO II de kant van de bezetter kozen en zelf geïnterneerd en/of in kindertehuizen en/of in pleeggezinnen ondergebracht werden tijdens de internering van hun ouder(s).
Weblog Dochters van 'foute' ouders; URI=http://www.dochtersvan.blogspot.com/
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media