Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Bron delenBron delen

Oproep

Eind december 1944 was de inhoud van de Bekendmaking van Liese inzake de algehele arbeidsinzet bij de illegaliteit bekend geraakt. Door de grote organisaties werd een Landelijk Werk Comité opgericht om tegenacties te organiseren. In het LWC zat een aantal kopstukken van de illegaliteit. Zo werd op grote schaal de verklaring verspreid van de Nederlandse regering in Londen van 2 januari, waarin medewerking aan de Liese-actie werd verboden. Al na korte tijd werden enkele leden gearresteerd, waaronder Teus van Vliet van de LO (“Hugo”). Op 27 januari werd o.a. Walraven van Hall gearresteerd, de drijvende kracht achter het NSF. Daarmee was de rol van het LWC uitgespeeld.
Oproep van "De gezamenlijke verzetsbewegingen in Nederland" gehoor te geven aan het verbod van de Nederlandse regering vrijstellingen aan te vragen voor de nieuwste maatregel op het gebied van de arbeidsinzet
Datum
5 januari 1945
Type
  • Foto
Collectie
  • Erfgoed Leiden en Omstreken: Landaal, A.
Datum
  • 1945-01-05
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media