Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Home
Hoofdnavigatie openen
Artikelen
Bronnen
Mensen
Over Oorlogsbronnen
Zoekveld openen
Organisaties
Filters
kenmerken
Deelnemer Netwerk Oorlogsbronnen
Doorzoekbaar via Oorlogsbronnen
Doorzoekbaar via Oorlogslevens
Type organisatie
Stichting
Archief
Museum
Vereniging
Bezoekerscentrum
Herinneringscentrum
Kenniscentrum
Bedrijf
Bibliotheek
Deelnemer Oorlogslevens
Buitenplaats
Landgoed
Herinneringstoerisme
Partner Oorlogsbronnen Limburg
Universiteit
Arolsen Archives
Zo'n dertien miljoen documenten van concentratie- en vernietigingskampen zijn online toegankelijk. Ze bevatten informatie over meer dan 2,2 miljoen slachtoffers van de nazi-terreur.
Deelnemer Oorlogslevens
Bibliotheek
Archief
Brabants Historisch Informatie Centrum
Het Brabants Historisch Informatie Centrum is het centrum voor (lokale) geschiedenis en genealogie in Noord-Brabant en heeft meer dan 1.500 archieven en collecties in beheer.
Deelnemer Oorlogslevens
Archief
Kenniscentrum
Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis
De collecties van het IISG omvatten archief-, bibliotheek- en audiovisueel materiaal met de nadruk op sociale en emancipatorische bewegingen. Het Instituut beheert meer dan vierduizend archieven, bezit meer dan een miljoen boeken en tijdschriften en ongeveer evenveel items in de afdeling Beeld en Geluid, waaronder posters.
Deelnemer Oorlogslevens
Kenniscentrum
Archief
Nationaal Archief
Als 'nationaal geheugen' beheert het Nationaal Archief de archieven van de landelijke overheid, maar ook archieven van maatschappelijke organisaties en individuele personen die van nationaal belang zijn (geweest). Daarnaast beschikt het Nationaal Archief over een grote collectie foto's en historische kaarten. Het Nationaal Archief beheert onder meer het Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging (CABR) ...
Deelnemer Oorlogslevens
Archief
NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies
Het NIOD stelt de archieven en collecties over oorlog, de Tweede Wereldoorlog in Nederland en Nederlands-Indië, de Holocausten andere genociden in de 20ste en 21ste eeuw beschikbaar voor alle belangstellenden: digitaal en in de studiezaal.
Archief
Kenniscentrum
Deelnemer Oorlogslevens
Bibliotheek
Regionaal Archief Tilburg
Regionaal Archief Tilburg is het archief van de gemeente Tilburg en de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Drimmelen, Geertruidenberg, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk en Oosterhout.
Deelnemer Oorlogslevens
Archief
Stadsarchief Breda
Het Stadsarchief Breda is het archief van de Gemeente Breda en het Stadsgewest Breda. Het stadsarchief verzamelt en bewaart archieven, boeken en collecties die een beeld geven van de historische ontwikkeling van Breda en van het leven van haar bewoners door de tijd. Onder het kopje ‘verdieping’ op de website van het stadsarchief is een themapagina te vinden over Breda en de Tweede Wereldoorlog.
Bibliotheek
Deelnemer Oorlogslevens
Archief
Stadsarchief Rotterdam
Het Stadsarchief Rotterdam is het openbare geheugen van Rotterdam, de omliggende gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Lansingerland en Ridderkerk en het Waterschap Hollandse Delta. De website Brandgrens.nl besteedt aandacht aan het bombardement en de brandgrens en meer in het algemeen aan Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw. De site is tot stand gekomen door samenwerking tussen Stadsontwikkeling, ...
Deelnemer Oorlogslevens
Archief
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Aanmelden
Contact
Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam
020 52 33 87 0
info@oorlogsbronnen.nl
Pers en media
Oorlogsbronnen
Over Oorlogsbronnen
Artikelen
Bronnen
Mensen
Veelgestelde vragen
Netwerk Oorlogsbronnen
Voor het netwerk
Nieuws
Organisaties
Open Data
Privacy
Cookies
Toegankelijkheid